Jotun A/S vant 2023 GREEN4SEA – EUROPORT Awards!

Jotun vant pris med sitt HullKeeper program!
09.11.2023

Norske Jotun A/S stakk av med seieren i GREEN4SEA – EUROPORT Awards på feltet ren shipping, energiomstilling, teknologi, initiativ og skipsdesign. Det var deres program Hull Performance Solutions som sørget for suksess under utdelingen. 

For den uinnvidde så kan vi forklare at begrepet ‘hull’ innen skipsfart kan refereres til som ‘skrog’, og det altså hvordan et skrog presterer i vann at Jotun A/S har vist sin styrke. Som kjent vil et skrog som presterer dårlig føre til økte utslipp. 

Prisen delt ut den 8. november 2023

Det var altså i går Jotun A/S mottok den gjeve prisen. Det er et globalt ønske i sektoren om å redusere karbonutslipp, bruke renere drivstoff og å bruke ny digital teknologi for bedre prestasjon og effektivitet. Dette har ført til store endringer innen shippingsektoren. I jakten på en grønnere fremtid er det derfor viktig at man anerkjenner selskaper og organisasjoner som viser vei og som har betydelige bidrag å komme med. 

Prisen ble som sagt delt ut i går under EUROPORT – en stor internasjonal utstilling som foregår i Rotterdam fra 7.-10. november i år. 

Les også artikkel om hvordan du får energi når du jobber på PC!

HullKeeper-programmet

Det var som sagt Jotuns spesielle program HullKeeper Performance Solutions som bragte prisen hjem. Dette unike programmet er en progressiv løsning som sørger for optimalisert skrog-ytelse uavhengig av hvilket belegg som er påført. Dette gjøres gjennom overvåking av skrogets tilstand. 

Med HullKeeper kan skipsoperatører ha full kontroll over driften gjennom aktiv overvåkning av skrogets tilstand, varslinger om begroing på skroget og rådgivningstjenester. 

HullKeeper-systemet har kontroll på mange av de variablene som påvirker skrogets ytelse. Programmet tilbyr skroginspeksjoner under vann med ROV (fjernstyrt undervannsfartøy / remotely operated underwater vehicle) som effektivt gir øyne under vann. Dette foregår over hele verden.  HullKeeper gir dermed skipsoperatørene mulighetene til å identifisere risiko for begroing lenge før dette sakker ned farten på fartøyene. 

Inspeksjonene vil fastlå om det er på tide med tiltak, og da f.eks. å rense skroget. 

Dette vil, også i følge Jotun selv, redusere karbonutslipp, beskytte det biologiske mangfoldet og redusere de operasjonelle kostnadene. 

Vi gratulerer – dette er bærekraftig shipping i praksis!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *