Bærekraftig skipsfart til nye nivåer

bærekraftig skipsfart
11.09.2023

Når dekarbonisering blir mer fremtredende på den globale agendaen, er det å navigere den grønne overgangen og oppnå mer bærekraftige operasjoner en topprioritet for den maritime industrien. Ifølge IMO står shipping for omtrent 2,5% av de globale klimagassutslippene. Uten tiltak kan utslippene øke med opptil 130% av 2008-nivåene innen 2050.

Som svar på denne hastigheten har Den internasjonale maritime organisasjonen implementert reguleringer som Energy Efficiency Existing Ship Index (EEXI) og Carbon Intensity Indicator (CII). I tillegg er shipping satt til å bli lagt til EU’s Emissions Trading System (ETS) neste år. Dette fører til en grunnleggende endring i hvordan shippingbransjen opererer.

Digital realitet i shipping

Med den digitale transformasjonens hastighet i bransjen de siste årene, har vi nådd et vendepunkt. Data sørger for smartere, mer transparente og mer informerte beslutninger for skipsredere, operatører og befraktere. Ved å utnytte de store datamengdene som allerede eksisterer i organisasjonene, kan beslutningstakere få verdifull innsikt for å oppnå mer effektive, lønnsomme og bærekraftige seilaser.

Hovedutfordringen er imidlertid å overvinne den fragmenterte naturen i den maritime industrien. Det er behov for en sti som lar industrien dra nytte av digitale teknologier og data. Det krever en ny mentalitet og ferdigheter som grunnleggende vil være støttet av data og åpenhet.

Samarbeid gjennom data

Data gir enestående åpenhet, gir bedrifter muligheten til å identifisere områder i operasjonene som kan forbedres eller optimaliseres. Evnen til å ta mer informerte beslutninger basert på sanntidsdata kan frigjøre øyeblikkelige gevinster, drive effektivitet, redusere drivstofforbruk, kostnader og utslipp.

Ved å arbeide hånd i hånd muliggjør skipsfarts digitale transformasjon større samarbeid som aldri før. Ved å bruke datainnsikt for å underbygge beslutningstaking kan strategiske og kortsiktige mål møtes transparent og målbart i situasjoner der mennesker ville finne det nesten umulig å oppnå de samme resultatene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *